Doğum Tarihi: 02.03.1994 (23 yaşında)

Mevki: Forvet

Takımı: Partizan

Ülkesi: Sırbistan

Değeri: 1.500.000 €

Sözleşme Sonu: 30.06.2019

 

https://www.youtube.com/watch?v=FOZ_cKadwgE

 

 

Profil

Uros Djurdjevic, 1994 yılında Belgrad’da dünyaya geldi. Futbola Obrenovac 1905 takımında başlayan Uros, kısa süre içerisinde Kızılyıldız tarafından farkedildi ve altyapıya alındı. Burada işler istediği gibi gitmedi ve önce OFK Belgrad ardından da Rad Beograd altyapılarında forma giydi. 2011/12 sezonunda A takıma yükseldi ve 7 maçta toplam 64 dakika forma giydi. Bu dönemde Sırbistan U19 milli takımında da kendine yer buldu. 2012/13 sezonunda takımın as oyuncularından biri haline geldi ve 23 maçta 9 gole imza attı.

Bu performansının üzerine 2013 yazındaki 19 yaş altı Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Sırbistan’da tüm maçlarda ilk 11 başladı ve yarı finalde Portekiz’e gol attı. Martial, Rabiot, Laporte gibi genç yıldızların olduğu Fransa’yı finalde yenerek şampiyon olan takımın başarısında çok önemli bir rol oynadı. 2013/14 sezonunda Rad ile ilk yarıda 11 maça çıkıp 2 gol 2 asistlik performans gösterdi. Bunun üzerine devre arasında Hollanda’nın önemli kulüplerinden Vitesse’ye transfer oldu. İstediği süreleri bulamamaya ve Vitesse’nin ikinci takımında oynamaya başlayan Uros, Eredivise’de çıktığı 6 maçta gol atamazken ikinci takımla çıktığı 8 maçta 3 gol 2 asiste imza attı. 2014/15 sezonunda işler yine umduğu gibi gitmedi. Vitesse B takımında düzenli olarak gol atıyor fakat A takımda istediği süreleri bulamıyordu. İkinci takımda çıktığı 19 maçta 19 gol 4 asist yapan Djurdjevic, A takımda 17 maçta aldığı 300 dakikada yalnızca bir gol atabildi. Bu tek gol de Ajax karşısındaki 1-0’lık galibiyette geldi. 2015 Ağustos’ta İtalya’nın köklü kulüplerinden Palermo’ya bedelsiz transfer oldu. Serie A’da çıktığı ilk maçta Carpi ağlarını havalandırdı, fakat çıktığı ikinci maç olan San Siro’daki Milan karşılaşmasında bileğinden ağır bir sakatlık yaşadı ve yaklaşık üç ay sahalardan uzak kaldı. O sezon genellikle sonradan oyuna girerek 14 karşılaşmaya çıktı ve 2 gol ve 1 asist üretebildi.

2016 yazında kendini yeniden kanıtlaması gerektiğini hissederek ülkesine döndü. Partizan’la anlaşan Djurdjevic takıma katıldığında ligin 7.haftasıydı. İlk dört hafta gol atamamasına karşın sonrasında çıktığı 15 maçta 15 gol 2 asist yapmayı başardı ve Partizan’ı şampiyonluk yarışının içinde tuttu. Müthiş bir form tutturan Djurdjevic şu ana kadar çıktığı 21 maçta 18 gol 2 asist yapmış durumda. 2013-2016 yılları arasında U21 milli takımının formasını düzenli olarak giyen genç oyuncu, bu takımla çıktığı 26 maçta 15 gol attı ve Sırbistan tarihinin bu kategorideki en golcü oyuncusu olmayı başardı. Bu  sezonki performansı ise ona A milli takımın kapılarını açtı ve Mart ayındaki Rusya maçı için ilk kez A milli takıma seçildi.  

Partizan, bu sezon Djurdjevic takıma katıldığından beri 4-2-2-2 düzeninde sahaya çıkıyor. Sezonun ilk yarısında tecrübeli Valeri Bojinov ile birlikte oynuyorlardı fakat Bulgar forvetin devre arasında Çin’e transfer olmasından sonra ikinci yarıda Leandre Tawamba ile oynamaya başladı. İki oyuncuyla da kısa süre içerisinde iyi uyum yakalamayı başardı. U21 milli takımında ise genellikle tek forvet oynuyor ve 4-2-3-1 düzeninde de başarıyla forma giyebiliyor.

 

Güçlü Yönleri (Bitiricilik, Güç, Hareketlilik, Savunma Katkısı)

Uros Djurdjevic, bu sezon tüm kupalarda çıktığı milli ve kulüp maçlarında 1 gol ortalaması tutturmuş durumda. Böyle bir ortalamaya ulaşmasındaki en büyük etken bitiriciliği. Pozisyona girme konusunda müthiş sezgileri var ve ceza sahasında pozisyon almayı çok iyi biliyor. Gollerinin birçoğunu bu şekilde atıyor. Ceza sahasında etrafı kalabalık olsa bile soğukkanlılıkla doğru yere vurabiliyor. Gelişigüzel değil, görerek, bilerek vuruyor. Özellikle kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda çok güvenilir bir bitirici. Uzaktan da iyi şutları ve golleri var. Toplara çok sert ve isabetli vurabiliyor. Maç başına 3 şut atıyor, ikisi kaleyi buluyor ve biri de ağları buluyor.  Zaman zaman penaltıları da kullanan Uros, düzgün ve sert vuruşlar yapıyor. Gollerini çok farklı şekilde atabiliyor. Vuruş çeşitliliği çok yüksek. Aşırtma ve ayak üstüyle yaptığı vuruşlarda usta diyebiliriz. Çok iyi kafa vuruşları da yapabiliyor. Savunma arkası koşularının zamanlamasını da çok iyi ayarlıyor. Nadiren ofsayta düşüyor. Çok doğru zamanda doğru yerlere koşu yapıyor ve kendisi için çok uygun pozisyonlar yaratıyor. Çabuk bir oyuncu olduğu için bir anda savunmacısıyla arasını açıyor. Hızı da iyi bir seviyede ve kontra ataklarda da oldukça etkili. Doğru pası verebiliyor ve koşuları da genellikle etkili. Toplu ya da topsuz pek fazla tercih hatası yapmadığını söylemek mümkün. 

1.81 m’lik Sırp oyuncu oldukça kuvvetli. Vücudunu çok iyi kullanıyor ve sırtı dönük top alabiliyor. Aynı zamanda çabuk olduğu için aldığı topla bir anda dönüp, savunmacısı reaksiyon veremeden kaleye doğru gidebiliyor. İkili mücadelelerde kolay kolay yıkılmıyor. Yere çok sağlam basıyor, mücadeleyi hiç bırakmıyor. Maç başına 2.5 faule maruz kalıyor. Genellikle sırtı dönük şekilde top alıp önce kuvvetiyle rakibi uzaklaştırıp sonra dribblinge başlıyor. Maç başına 4.4 dribbling denemesinin %50’si başarılı oluyor. Topla çok fazla hareket yapmadan, kuvveti ve hızıyla rakiplerini ekarte ediyor. Çok hırslı ve takımı ateşleyen, rakip tarafından pek sevilmeyen tarzda bir oyuncu. Gol atamasa bile mücadelesiyle taraftarları tarafından alkışlanıyor çünkü sahada her şeyini bırakıyor. Kondisyonu da çok yüksek ve maç başına 84 dakika oyunda kalıyor. Genellikle forvetteki partneri oyundan çıkarken kendisi maçı tamamlıyor. Savunmada ise sürekli hareket halinde ve rakibi hataya zorlamaya çalışıyor. Pres gücü çok yüksek bir oyuncu. Savunmayı hücumdan başlatıyor. Kaleciye kadar giderek rahat oyun kurmasını engelliyor ve topun takımına geçmesini sağlıyor. Genellikle sol forvette oynuyor ve zaman zaman kendisini sol bekte müdahale yaparken bile görebiliyoruz.

 

Zayıf Yanları (Pas Oyununa Katkı, Kart Problemi, Hava Topu) 

Djurdjevic için ceza sahası golcüsü demek doğru olacaktır. Net gol pozisyonu harcamadan, takımın gol yükünü çekmeyi başaran bir oyuncu. Pas oyununa katkısı ise oldukça sınırlı. Djurdjevic’i orta sahaya yaklaşıp top alırken, küçük üçgenler kurup topu kanatlara açarken pek fazla görmüyoruz. Maç başına 18 pas yapıyor ve isabet oranı da yalnızca %65. Zaman zaman zor paslar da deniyor ve saha görüşü fena değil. Yaptığı pasların ortalama 2.6’sı kilit pas denemesi oluyor fakat burada da isabet oranının düşük olduğunu görüyoruz. Partizan’da çok yetenekli kanat ve forvet arkası oyuncuları olduğu ve topu Djurdjevic’e getirme işini çok iyi yaptıkları için pek fazla göze batmayan bir özellik fakat daha zorlu bir ligde ya da ligin en iyi takımında oynamadığı zaman dikkat çekecektir. 1,81 m boyundaki oyuncunun etkili kafa vuruşları ve golleri var fakat kale vuruşlarında ya da defanstan atılan toplarda rakip stoperler karşısında çok etkisiz kaldığını söyleyebiliriz. Maç başına 6 hava topuna çıkıyor ve yalnızca %30’luk bir başarı oranı var. Genellikle savunmanın hata yapmasını ya da topun sekmesini bekliyor. Böylece topu yere indirip, vücudunu araya koyup topu saklamayı düşünüyor. Hırslı ve çalışkan yapısı onu takımın ateşleyicisi yapıyor fakat zaman zaman agresifliğin dozunu kaçırabiliyor. Maç başına ortalama 3.1 faul yapıyor, Kızılyıldız derbisinde ise tam 7 kez faul yaptı. Bu sezon ligde 19 maçta 6 sarı 1 kırmızı kart gördü ve iki kez cezalı olduğu için takımını yalnız bıraktı. Gerek hakeme itirazları, gerekse rakiplerle tartışıp gördüğü kartlar, kritik maçlarda takımını yalnız bırakmasına sebep olabiliyor. 

 

Benzediği Oyuncular: Florin Andone, Milan Baros

Uros Djurdjevic, fiziksel olarak Florin Andone’ye oldukça benziyor. Vuruş çeşitliliği ve bitiricilik özellikleri, çok uzun olmamalarına rağmen iyi kafa vuruşu yapabilmeleri, fiziksel kuvvet gibi özellikleri de bu oyuncuların benzer yanları. Galatasaray’da gol krallığı da yaşamış Milan Baros’a ise golcülüğünün yanı sıra özellikle karakter anlamında oldukça benziyor. Hırslı yapısı, rakip defanslarla itiş-kakış sevmesi, ileride yaptığı ani preslerle top çalabilmesi hatta gereksiz kart görmesi bile Baros’u anımsatıyor. Vücudunu iyi kullanabilmesi, yüksek temposu ve aşırtma vuruşlardaki başarısı ise Baros’la benzeyen diğer yanları diyebiliriz.

 

Gelebileceği Takımlar: Antalyaspor, Konyaspor, Osmanlıspor, Gençlerbirliği, Bursaspor, Kayserispor

Özellikle çift forvet oynayan takımlarda çok başarılı olabilecek olan Uros, Antalya’da Eto’o ile Konya’da Bajic ile çok önemli bir birliktelik oluşturabilir. Avrupa kupalarını hedefleyen kulüplerimizde ilk 11’de ya da yedekten gelerek çift haneli gol sayılarına yaklaşabilir ve iyi performanslar gösterebilir. Sözleşmesi 2019 yılına kadar olduğu ve kariyerinin tartışmasız en verimli sezonunu geçirdiği için Partizan kendisini bırakmak istemeyebilir. Fakat kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılar sebebiyle 750 bin-1 M € civarında bir bonservisi reddetmeyeceklerdir. Djurdjevic’in de Türkiye’de alacağı maaş artışı göz önüne alınınca ülkemize gelmeye sıcak bakacağını düşünebiliriz. Ülkemize uygun bir tarzı olan  Sırp oyuncunun transferi halinde ligimizde golleriyle fark yaratmasını bekleyebiliriz.

 

Transfermarkt profili